Yargıdan flaş karar: Destici'nin genel başkanlığı düşecek mi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 25 2023
Mustafa Destici'nin genel başkan seçildiği BBP'nin 2020 yılındaki olaylı kongresi sonrası açılan ve yerel mahkeme tarafından reddedilen dava istinaftan döndü. Dava yeniden görülecek.
Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) Mustafa Destici’nin başkan seçildiği 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan 11'inci Kongresi’nin iptali istemiyle açılan davada Ankara Bölge Adliye Mahkemesi; yerel mahkemenin verdiği “usulen ret” kararını bozdu.
Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; Olaylı kongrenin ardından Destici’nin muhalifleri YSK’ye itiraz etmişti. Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Avukat Muammer Çolak’ın kongrenin iptaline ilişkin açtığı dava ise ilk olarak Ankara 19'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddedildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25'inci Hukuk Dairesi, olaydan yaklaşık üç yıl sonra yerel mahkemenin kararını davacı lehine bozdu. Davanın yeniden görülmek üzere Ankara 19'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi.
Kararda, "Dava konusu olayda, ilçe seçim kurulu hakiminin seçimin işleyişine ilişkin verdiği kararın bir dava sonucunda verilmiş mahkeme hükmü olarak değerlendirilmesine imkân bulunmadığından kesin hükümden de söz edilemez. Bu durumda mahkemece, tarafların göstereceği deliller toplanarak sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken, yanılgılı değerlendirmeyle yargı yolunun caiz olmadığı gerekçesiyle davanın usulden reddine hükmedilmiş olması doğru görülmemiştir. Yukarıda açıklanan nedenlerle; davacı vekilinin istinaf başvurusunun kabulü ile 6100 sayılı HMK’nın 353/1-a-4 maddesi uyarınca ilk derece mahkemesi kararının kaldırılmasına ve davanın yeniden görülmesi için dosyanın mahkemesine gönderilmesine karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur” ifadelerine yer verildi.
İstinafın dosyayı iade ettiği Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava yeniden başlayacak.
Ne Olmuştu?
BBP’nin 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan 11'inci Kongresi’nde kavga çıktı. Haşim Yanar'ın Mustafa Destici'ye karşı aday olduğu kongrede çıkan olay ile ilgili
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz3.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı4.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı5.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var8.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...


