18. Yörük Kurultayı Söğütte yapıldı

18. Yörük Kurultayı Söğütte yapıldı


BİLECİK (A.A) - Geleneksel Ertuğrulgaziyi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi düzenlenen 18. Yörük Kurultayı, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar başkanlığında Söğüt ilçesinde yapıldı.
     Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı Osman Güneş ve Yörük Federasyonu ile dernek temsilcilerinin katıldığı kurultayda, 731 yıldır devam eden şenlik geleneğini yaşatmak için bir araya geldiklerini söyledi.
     Ülke genelinde bilinen önemli bir etkinliği her yıl düzenlediklerini anımsatan Akpınar, şöyle konuştu:
     Hatalarımızdan ders çıkararak, yaptığımız güzel şeyleri geliştirerek inşallah her yıl daha iyisini yapma gayreti içerisinde olmalıyız. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve mütevelli heyetimiz şenliklerin en iyi şekilde geçmesi için aylar öncesinden yoğun bir faaliyet içine giriyor. Hem ecdadımızın yad edilmesi ve anılması hem de ilimiz ve ilçemizde Yörük bayramının kutlanması vesilesiyle bir araya geliyoruz. İnşallah bu yıl da en güzel şekilde bunu gerçekleştiririz. Her şeyin daha iyiye daha güzele gitmesini temenni ediyorum.
     Yağcı da Yörüklerin her zaman veren el olduğunu, alma anlamında da karşılık beklemeden daima vatanının ve milletin birlik ve beraberliği için çaba harcadığını belirterek, Bu milletin birlik ve beraberliğinin çimentosu olmuş bir milletiz. Törenlerimiz yıllardır bu gelenek ve görenek içinde devam etmektedir dedi.
     Ertuğrulgazi Vakfı Başkanlığını da yürüten Karagül ise şenliklerin her geçen yıl daha iyi organize edildiğini anlattı.
     Güneş, kurultaylar sayesinde Yörüklerin bir araya geldiğini dile getirerek, derneklerin temel amacının, Müslüman Türk milletinin ana karakterini oluşturan değerleri gelecek nesillere aktarma görevi olduğunu kaydetti.
     Daha sonra, geçen yıl yapılan şenliklerde en güzel ve en donanımlı çadır yarışmasında birinci olan Osmangazi Kültür Derneği Federasyonu, ikinci olan Bilecik Ertuğrulgazi Derneği ve üçüncü olan Pazaryeri Günyurdu Köyü Yörüklerinin temsilcilerine ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 18. Yörük Kurultayı Söğütte yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER