Çorum Olaylarının yıl dönümüne doğru

Çorum Olaylarının yıl dönümüne doğru -Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Aksoy: -Olayların yıl dönümü olan 3 Temmuzda Çorumun gerçek bir kardeşlik şehri olması için demokratik kitle örgütleriyle o


ÇORUM (A.A) - Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Çorum Olaylarının yıl dönümü olan 3 Temmuzda Çorumun gerçek bir kardeşlik şehri olması için demokratik kitle örgütleriyle olaylarda hayatını kaybedenleri anacaklarını söyledi.
     Aksoy, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, Çorum olayları olarak anılan ve 57 kişinin hayatını kaybettiği 1980 yılındaki olaylarda hayatını kaybedenleri anmak için 3 Temmuzda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.
     Benzer acıların Türkiyenin hiçbir yerinde tekrar yaşanmamasını istediklerini vurgulayan Aksoy, olayların arkasında yer alan gerçeklerin de bir an önce ortaya çıkarılmasını istediklerini dile getirdi.
     Olayların 32inci yılında anma etkinlikleri düzenleyeceklerini anlatan Aksoy, şunları kaydetti:
     3 Temmuzda olaylar sırasında hayatını kaybeden canlarımızı anacağız. Saat Kulesi önünde toplanarak bir basın açıklaması yapacağız. Ayrıca Hacı Bektaş Veli Cem Evinde konferans ve anma töreni yapacağız. Olayların yıl dönümü olan 3 Temmuzda Çorumun gerçek bir kardeşlik şehri olması için demokratik kitle örgütleriyle olaylarda hayatını kaybedenleri anacağız.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Olaylarının yıl dönümüne doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER