Kamuda kılık kıyafet için 10 milyon

Kamuda kılık kıyafet için 10 milyon imza kampanyası


ERZURUM (A.A) - Oltu ilçesinde, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından başlatılan ve üye sendikaların Türkiye genelinde desteklediği Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyasına destek sağlandı.
     Memur-Sen Oltu İlçe Temsilcisi Eyyup Şimşek, Kale meydanında stant açarak, sendika temsilcilerini ve vatandaşları imza kampanyasına katılmaları için bilgi verdi.
     Demokratikleşme ve sivilleşme yolunda atılması gereken adımlardan birinin de özgürlük alanları olduğunu vurgulayan Şimşek, kamuda uygulanan kılık-kıyafet yasağının özgürlük ve demokrasi noktasında sona erdirilmesi gereken yasaklardan biri olduğunu söyledi.
     Hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların her zaman yanında olduklarının altını çizen şimşek, şunları kaydetti:
     Başörtü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda bile bu duruşumuzdan taviz vermedik. Bu gün çalışmalarımıza özgürlük için 10 milyon imza kampanyasını başlatıyoruz. Kampanyamızın sonunda topladığımız imzaları Başbakanlığa sunacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikle kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi hala devam ediyor.
     Bu arada, programda Eğitim-Bir-Sen temsilcisi Salih Maral, Diyanet-Sen temsilcisi Arif Macit, Sağlık-Sen temsilcisi Muammer Zengin ve Toplum Sağlığı temsilcisi Kenan Taşcı da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Murat Yıldız / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Kamuda kılık kıyafet için 10 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER