10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Sakaryada, İnsan, haklarıyla insandır konulu konferans düzenlenecek -TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: Bu şekilde insan haklarının tüm insanlara duyulması, öğretilmesi


SAKARYA (A.A) - Sakaryada, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, İnsan, haklarıyla insandır konulu konferans düzenlenecek.
     Sakarya Valiliğince Sait Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezinde düzenlenecek olan konferansa, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Erdem, konuşmacı olarak katılacak.
     TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferans sayesinde insan haklarını tüm vatandaşlara anlatmaya çalışacaklarını söyledi.
     İnsan hakkı ihlalinin olmadığı bir dünya özlemini taşıdıklarını belirten Üstün, bu özlem doğrultusunda çalıştıklarını anlattı.
     Üstün, geçmiş yıllarda bu günün, TBMMde kutlanıldığına işaret ederek, Bu yıl ilk defa vatandaşlarımızla kutlayacağız. Bu şekilde insan haklarının tüm insanlara duyulması, öğretilmesi ve bu konudaki duyarlılığın artırılması için bu programı düzenleyeceğiz. Bu çerçevede, Sakaryada bir panel halinde kutlayacağız dedi.
     İnsan hakkı bilincini, bu panel sayesinde kurumsallaştırılmayı ve duyurmayı hedefliyoruz diyen Üstün, Zaten insanlarımız, bu haklarını bilip sahip çıkarsa insan hakları ihlalleri en aza iner. Bu çerçevede, insanlarımıza haklarını anlatacağız. Bunun dışında öğrencilerimizin bu konuda yaptığı çalışmalara ilişkin ödül vereceğiz. Bu şekilde insan hakları gününü en iyi şekilde kutlayacağız. Bu konuda bilinci artıracağız inşallah ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER