8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Marmariste düzenlenen etkinlikte kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüdü


MUĞLA (A.A) - Marmariste düzenlenen etkinlikte kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş yaptı.
     CHP Marmaris Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 kadının katıldığı yürüyüş, Ketenci Kavşağından başladı. Bazı erkeklerin de destek verdiği yürüyüşte, kadına uygulanan şiddete tepki amaçlı dövizler taşındı ve sloganlar atıldı. Yağmura rağmen yapılan ve yaklaşık 1,5 kilometre süren yürüyüş Atatürk Meydanında sona erdi.
     CHP Marmaris Kadın Kolları Başkanı Yasemin Esin, burada yaptığı konuşmada, dünya barışının korunması, sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanılması için kadınlara eşit hakların verilmesi gerektiğini ve bu hakların dünya barışını güçlendireceğini söyledi.
     Kadınların sadece yılda bir kez hatırlanmaması gerektiğini kaydeden Esin, kadınların yaşadığı sorunların çözülene kadar tartışılması gerektiğini ifade etti. Esin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz dedi.
     Konuşmanın ardından etkinlik sona erdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER