Adanada madde ve bilgisayar bağımlılığı konferansı

Adanada madde ve bilgisayar bağımlılığı konferansı


ADANA (A.A) - Şehitlik Lisesi öğrencilerine madde ve bilgisayar bağımlılığı konulu konferans verildi.
     Adana Valiliği koordinasyonunda, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) üyesi Adana Sağlık Mensupları Derneği tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen Gençlerimizi bilinçlendirelim, madde bağımlılığına karşı koyalım projesi kapsamında gerçekleştirilen konferansta bilgisayar bağımlılığının tehlikeleri ve alınacak önlemler anlatıldı.
     Aile hekimi Necati Atlı, gençlerin bilgisayar başında geçirdiği sürenin giderek artmasının ve başka faaliyetleri önemsememesinin, onların çok kısa bir sürede bilgisayar bağımlısı olabileceklerini gösterdiğini ifade etti.
     Bilgi akışını hızlandıran, iletişimi kolaylaştıran sanal alemin, yeni psikolojik problemleri de beraberinde getirdiğini kaydeden Atlı, Ebeveynler bilgisayar ve internet kullanımına, çocukları için yeni eğitim fırsatları sunan bir dünya olarak bakıyor. Ancak, uzun süreli bilgisayar kullanmak kişide sağlık problemlerine neden oluyor. Bunlar gözlerde yanma, boyun kaslarında ağrı ve sertleşme, elde uyuşukluk, bel ve sırt ağrılarıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada madde ve bilgisayar bağımlılığı konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER