AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Ahlatta -Tanrıverdi: Bu mezarlıkta yatan ecdatlarımız temel insan hak ve özgürlükleri adına mücadele vermiş insanlar


BİTLİS (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ahlatta Selçuklu Mezarlığı, Ahlat Kalesi ve Abdurrahman Gazi Türbesini gezdi.
     Selçuklu Mezarlığında Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çobandan bilgi alan Tanrıverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, böylesine önemli bir mezarlığı gezmenin, kendisi için heyecan verici olduğunu söyledi.
     Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Burada tarihimizi, kültürümüzü, geçmişimizi, ecdadımızı hatırladık. Tarihimizin ne kadar köklü bir tarih olduğunu, bu mezarlıktan anlamış olduk. Bu mezarlıkta yatan ecdatlarımız temel insan hak ve özgürlükleri adına mücadele vermiş insanlar. Onların sadece ülkelerinde değil, tüm dünyada barışı hedefleyen, adaletle hükmeden insanlar olduğunu biliyoruz. Bunlarla övünüyoruz. Mezarlığı tüm vatandaşlarımızın ve yurt dışından insanların gelip görmesi, medeniyetimizi tanıtma açısından oldukça önemli. Burayı herkesin görmesini tavsiye ediyorum.
     Tanrıverdiye AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz ile AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ve partililer de eşlik etti.
     (OB-BRN-RİN)
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER