Annesinin organlarını bağışlayan Kolukısağoluna plaket

Annesinin organlarını bağışlayan Kolukısağoluna plaket


GİRESUN (A.A) - Giresun Valiliğince, solunum yetmezliği nedeniyle yasamını yitiren annesinin organlarını kardeşiyle birlikte aldığı kararla bağışlayan Hakan Kolukısaoğluna plaket verildi.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, plaket töreninde yaptığı konuşmada, organ bağışı bekleyen 20 bine yakın insan olduğunu ve organ bağışına dikkat çekmek için Kolukısaoğluna plaket verdiklerini söyledi.
     Organ naklinin ihtiyacı olan kişilere hayat vermesi yönünden son derece önemli olduğunu vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Son 20 yıldır Türkiyede tıbbi alanda müthiş bir gelişme yaşanıyor. Bunun içerisinde organ bağışının da günden güne artması hepimizi sevindiriyor. Ben kişisel olarak tırnaklarıma varıncaya kadar organlarımı bağışladım, vatandaşlarımızın da bağışlamasını istiyoruz. Annesi Zergap Kolukısaoğlunun organlarıyla hayata tutunacak olan ve başkalarına da örnek teşkil edecek olan oğlunu yürekten kutluyorum. Biz bu plaketi teşvik için verdik. Ölen kişinin organlarından başkaları da yararlansın diyorum.
     Kolukısaoğlu ise kardeşi Serkan Kolukısaoğluna akciğer nakli yaptırmak için çok mücadele ettiklerini belirterek, Kardeşim akciğer kanserinden vefat etti. Annem vefat ettiğinde, doktor bize geldi, hayata tutunmak isteyen insanların olduğunu söyledi. Nakil konusunda çok canımız yandığı için, kardeşime organ çok aradığımız için duyarlılık gösterdik. İnsanlara örnek olmak gerekiyor. Örnek olabilmişsek ne mutlu diyelim dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Annesinin organlarını bağışlayan Kolukısağoluna plaket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER