ANTDOB, Notre Dameın Kamburunu sahneleyecek

ANTDOB, Notre Dameın Kamburunu sahneleyecek -Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Notre Dameın Kamburu, Antalyalı sanatseverlerle buluşacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından sahnelenen Notre Damein Kamburu, Antalyalı sanatseverlerle buluşacak.
     Victor Hugonun Notre Dame Katedralinden yola çıkarak kaleme aldığı eseri Notre Damein Kamburu balesi, yeni sanat sezonunda yeniden sahnelenecek. Koreografi ve librettosu Antara Devlet Opera Balesi (DOB) Başkoreografı Armağan Davran ile Ankara DOB Başöğretmeni Volkan Ersoy tarafından yapılan bale, ihtişamlı dekor ve güvenlik sınırlarının zorlandığı sürpriz finali ile dikkati çekiyor. İzleyicinin dönemsel bir konuyu, zengin bir görsel şölen içerisinde dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile izleme fırsatı yakalayacağı eser, yarın ve Perşemebe günü Haşim İşcan Kültür Merkezinde sahnelenecek.
     Eserde Zangoç Quasimodoyu canlandıran bale sanatçısı Gabriel Gogua, özel plastik makyajla 3 saat süren bir çalışma ile çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Kullanılan 3 boyutlu dekor tasarımı ile de N.Dame klisesi seyircilerin karşısına büyük bir ihtişam ile çıkıyor. Eserin müzikleri Cesare Pugninin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinice ait. Dekor tasarımının Adnan Öngün, kostüm tasarımının ise Çimen Somuncuoğlunun imzasını taşıyan eserde Müge Ünal, Esmeralda, Kürşat Kılıç Şair Gringoire, Tolga Burçak Yüzbaşı Phabelus, Esra Taner Fleur de lyns ve Evren İskender ise Clopin karakterinde dans edecekler.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber ANTDOB, Notre Dameın Kamburunu sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER