Avrupada cami ve ibadet merkezleri açılması

Avrupada cami ve ibadet merkezleri açılması -Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Kıyak: "Farklı dinlere sahip Avrupadaki insanlar ibadethanelerin açılmasıyla İslama özeniyor ve Müslüman oluyor" -"Belki 10


SAKARYA (A.A) - Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, farklı dinlere sahip Avrupalıların ibadethanelerin açılmasıyla İslam dinine özendiğini ve Müslüman olduğunu belirterek, "Belki 10 yıl sonra çoğu Hristiyan ülke, bizim gibi Müslüman ülke statüsüne girecek" dedi.
     Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslamiyetin dünyaya güzel şekilde yayılmasını arzu ettiğini, yabancı ülkelerde ibadethane açılmasını desteklediğini söyledi.
     İslamiyetin sadece Türkiyeye değil, dünyaya yayılması gerektiğine işaret eden Kıyak, "Dış ülkelerde İslamiyetin yayılmasıyla ilgili birtakım çalışmalar yürütülüyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde cami, Kuran kursu ve mescitler açılıyor. Osmanlı Devletini 600 yıl ayakta tutan, İslam dinini yaşamaları ve yaşatmalarıdır. Artık Türkiyeyi değil, dünyayı kucaklamayı hedefliyoruz. Federasyon olarak bu çalışmalardan memnun kalıyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.
     Kıyak, Avrupadaki Müslümanların da cami, Kuran kursu ve mescitlerin açılmasına destek verdiğini kaydederek, şunları dile getirdi:
     "Farklı dinlere sahip Avrupadaki insanlar ibadethanelerin açılmasıyla İslama özeniyor ve Müslüman oluyor. Müslüman kardeşlerimizle oturup konuştukları zaman İslam dini ne kadar güzelmiş diyorlar. Son günlerde bunların sayısında artış görüyoruz. Belki 10 yıl sonra çoğu Hristiyan ülke, bizim gibi Müslüman ülke statüsüne girecek. Yöneticileri Müslüman olacak çünkü buna dünyanın özlemi var."
    
     -İsveçte iki dilde hutbe okunması-
    
     Kıyak, İsveçin başkenti Stockholmdeki Fittja Ulu Camide cuma hutbesinin Türkçe ve İngilizce okunmasının İslamiyetin doğru anlatılması açısından fayda sağlayacağını anlattı.
     Hutbenin anadilde okunması gerektiğine dikkati çeken Kıyak, "Örneğin, Fransada hutbe anadilde okunduğu zaman insanlar anlayabiliyor, Arapça okunduğu zaman ise anlamıyor. Hutbede okunanları anlamadığı zaman sıkıntı olur" ifadesini kullandı.
     Kıyak, Avrupadaki din görevlilerinin dil öğrenmesi gerektiğini, İslamı bu şekilde anlatabileceklerini belirterek, sadece Türkçe ve Arapça bilmenin yeterli olmadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Avrupada cami ve ibadet merkezleri açılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER