Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi

Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi -Elazığ Barosu Başkanı Demir: Bu yapılan uygulama, sadece yanlış bir uygulama değildir, tamamen baskıcı ve dayatmacı bir yaklaşımdır


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Barosu Başkanı Adnan Demir, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin, Bu yapılan uygulama, sadece yanlış bir uygulama değildir, tamamen baskıcı ve dayatmacı bir yaklaşımdır dedi.
     Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Adliyesinde görülen bir davada avukat Zübeyde Kamalakın salona başörtüsüyle girmesi üzerine mahkemenin duruşmayı ertelemesini değerlendirdi.
     Türkiyede hiçbir zaman için kanunlarla başörtüsü yasağının getirilmediğini, yasağın tamamen insanların zihninde uygulandığını belirten Demir, dayatmacı ve baskıcı anlayışın başörtülülere, muhafazakar kesime dayatılmaya çalışıldığını savunarak, Bu uygulamayı yapan hakim arkadaşımız, maalesef halen geçmişten gelen bu anlayışı savunma rolüne soyunmuştur diye düşünüyorum ifadesini kullandı.
     Demir, şunları söyledi:
     Avukatlık mesleğini icra eden başörtülü avukatların, başörtülü olarak duruşmaya girmelerinin engellenmesinin gerek insan hakları sözleşmesine gerekse din ve vicdan hürriyetine aykırılık teşkil edeceği belirtilerek, yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu yapılan uygulama sadece yanlış bir uygulama değildir, tamamen baskıcı ve dayatmacı bir yaklaşımdır.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER