Baba ile oğlunun öldüğü yangınla ilgili

Baba ile oğlunun öldüğü yangınla ilgili tazminat davası -Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesi, yangında kusuru bulunduğu iddiasıyla buzdolabı üreticisi firmayı 173 bin 490 lira tazminata mahkum etti


SAKARYA (A.A) - Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesi, iki yıl önce baba ile oğlunun öldüğü yangında kusuru bulunduğu iddiasıyla buzdolabı üreticisi firmayı 173 bin 490 lira tazminata mahkum etti.
     Tüketici Mahkemesi sıfatıyla davaya bakan Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya yangında hayatını kaybeden Katip (61) ve oğlu Ahmet Yıldızın (33) yakınlarının vekili Özgür Eray Taş ile davalı beyaz eşya üreticisi firmanın vekili Aybars Yüksel katıldı.
     Daha önce mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, yangının meydana gelmesinde buzdolabının termostat ya da kapı butonu kapaklarının yapışık kalmasının etkisi olduğu gerekçesiyle üretici şirketin yüzde 50, evde topraklama yaptırmayan ve kaçak akım rölesi kullanmayan davacıların da yüzde 50 kusurlu olduğu belirtildi.
     Davacı vekili Taş, yangında hayatını kaybeden baba ile oğlunun yakınlarına maddi ve manevi zararları için tazminat ödenmesini talep etti.
     Davalı vekili Yüksel ise davanın reddini talep etti.
     Kararını açıklayan mahkeme, davalı firmanın, olayda eşi ve oğlunu kaybeden Saniye Yıldıza maddi ve manevi zararlar için 93 bin 490 lira, Katip Yıldızın oğulları Aydın ve Tercan Yıldıza da manevi zararları için 40ar bin liranın yasal faiziyle ödenmesine karar verdi.
     Karapürçek ilçesinde 25 Kasım 2011de tek katlı evin mutfağında çıkan yangında Katip ve engelli oğlu Ahmet Yıldız hayatını kaybetmiş, Yıldızın eşi ve çocukları yangına neden olduğunu iddia ettikleri buzdolabını üreten şirket hakkında maddi-manevi tazminat davası açmıştı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Baba ile oğlunun öldüğü yangınla ilgili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER