Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün,

Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün, Kırıkkalede -Atalay ve Ergün, Kırıkkalenin bilim, sanayi ve teknoloji açısından cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı


KIRIKKALE (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırıkkalenin bilim, sanayi ve teknoloji açısından cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı.
     Atalay, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kırıkkalede Güç Birliği Platformu toplantıları yapıldığını anımsatarak, bugünkü toplantının Güç Birliği üyelerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir buluşma olduğunu söyledi.
     Alınan kararlarla ilgili toplantının ardından açıklama yapılacağını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:
     Bu toplantıda hem Kırıkkaleyi değerlendireceğiz hem de Kırıkkalede Sanayi Bakanlığının inisiyatifinde neler yapılabilir onlara bakacağız. Savunma Sanayi Müsteşarlığının Kırıkkaleye bundan sonra olabilecek katkıları, burada geliştirilebilecek inisiyatifler, gerek organize sanayi olarak, teknopark olarak, üniversite boyutu olarak bütün konuları ele alacağız. Zaten bunun altyapısı daha önceden oluşturulmuştu.
     Basına kapalı devam eden toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, MKEK Genel Müdürü Emekli Tümamiral İzzet Artunç, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER