Bayburtta BM görevlilerinin aracı kara saplandı

Bayburtta BM görevlilerinin aracı kara saplandı -Araçta bulunan Yeni Zelanda vatandaşı Frank Poll ile Julıe Mary Holt jandarma ekiplerince kurtarıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta Soğanlı Dağında araçları kara saplanan Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı görevlileri Frank Poll ile Julıe Mary Holt jandarma ekiplerince kurtarıldı.
     Gezmek amacıyla Trabzondan Bayburta giden BM Kalkınma Programında görevli Yeni Zelanda vatandaşı Frank Poll ile Julıe Mary Holtun aracı, Aydıntepe ilçesi Kılıçkaya köyü mevkisinde kara saplandı. Poll ile Holt, Ankaradaki BM ilgililerini arayarak yardım istedi.
     Ankaradaki ilgililerin durumu Aydıntepe İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerine bildirmesi ile harekete geçen jandarma ekipleri, şahısların bulunduğu yeri 156 Jandarma İmdat Acil Konum Belirleme Sistemi ile tespit etti. Poll ve Holt daha sonra, jandarma ve Bayburt İl Acil Durum ekiplerince kurtarılarak Aydıntepe İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi.
     Burada 112 Acil Yardım ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilen Poll ve Holt, bir süre dinlendikten sonra Aydıntepeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburtta BM görevlilerinin aracı kara saplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER