BİLSAM Empati Düşünce Topluluğu Aralık Ayı

BİLSAM Empati Düşünce Topluluğu Aralık Ayı Toplantısı yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Empati Düşünce Topluluğu Aralık Ayı Toplantısı yapıldı.
     BİLSAMdan yapılan yazılı açıklamada, Türkiyenin en can yakıcı ve temel sorunu olarak gündemimizi işgal etmeye devam etmekte olan Kürt meselesinin demokratik yollarla çözümü için küçük de olsa bir katkı mahiyetinde olması temennisiyle, Empati Düşünce Topluluğu olarak Aralık ayı toplantımızı Kürt meselesi ve demokratik çözüm konusuna ayırdık denildi.
     TBMM 23. dönem Diyarbakır AK Parti milletvekili Abdurrahman Kurtun da misafir konuşmacı olarak katıldığı programda, Kürt meselesinin sebepleri ve çözüm perspektifiyle ilgili sunum gerçekleştirildiği ifade edildi.
     Açıklamada, Çok kültürlü ve çok etnisiteli bir yapı olan Osmanlı İmparatorluğunun bakiyesi olan Türkiye toplumunun tek dilli, tek dinli ve tek etnisiteli bir yapıya dönüştürülme çabalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan ve 10 binlerce insanımızın hayatına mal olan bu sorunun çözümüne yönelik yoğun ve derinlikli tartışmaların sonunda çözüm önerilerimiz ortaya çıkmıştır ifadelerine yer verildi.
     Açıklamada, meselenin demokratik ortamda sağlıklı olarak tartışılabilmesi için uzun vadeli ve mutlak anlamda bir çatışmasızlık ortamının sağlanması gerektiğine dikkat çekildi.
     Toplantının sonunda ortaya çıkan çözüm önerilerinin de kamuoyuyla paylaşıldığı açıklamada, Meselenin demokratik ve insani çözümü için örgüt silahlı unsurlarını mutlaka sınır dışına çekmeli, çekilme sürecinde çatışmasızlık koşulu ilke olarak benimsenmelidir denildi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber BİLSAM Empati Düşünce Topluluğu Aralık Ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER