Bulancakta uluslararası çocuk festivali düzenlenecek

Bulancakta uluslararası çocuk festivali düzenlenecek


GİRESUN (A.A) - Bulancak Belediyesince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali" düzenleneceği bildirildi.
     Belediye Başkanı Kadir Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 ülkeden ve Türkiyeden 4 ilden toplam 150 çocuğun katılacağı festivalin 21 Nisan-24 Nisan arasında gerçekleşeceğini söyledi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yapılacak festivalde çeşitli etkinliklerin olacağını belirten Aydın, şunları kaydetti:
     "Festivalimize Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya ve Bulgaristandan gelecek çocukların yanı sıra Edirne, İzmir, Adıyaman ve Sinop illerimizden de çocuklar katılacak. Gelen öğrenciler, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarda oluşturulacak kardeş ailelerde konaklayacaklar. Festivalde tiyatro gösterileri, halk oyunları, animasyon ve sokak şovları, konserler, pandomima ve ışık şovları gibi sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz."
     Aydın, misafir edecekleri çocuklara 23 Nisan coşkusunu ve bilincini kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Ayrıca festivalimizle birlikte çocuklara bölgemizi, örf ile adetler, gelenek ve göreneklerimizi de tanıtmış olacağız. Yapılacak tüm etkinliklere halkımız da davetlidir" dedi.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Bulancakta uluslararası çocuk festivali düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER