Bursadaki kavga

Bursadaki kavga -Vali Harput, geçen hafta iki grup arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Yusuf Sevginin ailesini ziyaret ederek baş sağlığı diledi


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, merkez Yıldırım ilçesinde, geçen hafta iki grup arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Yusuf Sevginin ailesini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.
     Vali Harput, Yavuz Selim Mahallesi İtimat Sokaktaki ziyarette, Yusuf Sevginin babası İzzet Sevgiye baş sağlığı diledi. Yaşanan olayın bir kazadan ibaret olduğunu ifade eden Harput, şöyle konuştu:
     Önemli olan, böyle bir sıkıntı olduğu zaman onu hemen büyümeden kapatıp fitneye fırsat vermeden, hoş görüyle bu işi kapatmaktır. Sizler bunu yaparak çok güzel bir örnek oldunuz. Mağdur durumda olan kişi davacı olmasa bile devlet peşini bırakmaz. Devlet vatandaşın hakkını korur. Ama orada yaşanan bir hadiseyi orada bitirmek çok önemlidir. Burada biz beraber yaşayacağız. Her gün gördüğünüz kişiye selam verseniz içiniz açılır. Ama sevmediğiniz kişi ile karşı karşıya gelirseniz insanın canı sıkılır. Peygamber efendimiz onun için demiş; aranızda ki selamı yayın ki aranızdaki husumet ve kin duygularını kaldırıp, dostluk ve kardeşlik duygularınızı pekiştirsin. Hepimiz biliyoruz ki birileri ülkemizde kardeş kavgasını çıkarmak istiyor. Fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Fitneye alet olmayınız. Dolayısıyla bize biri yanlış yaptıysa biz o yanlışı yapmayacağız.
     Vali Harputa, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da eşlik etti.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Haluk Yüksel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER