Çarşambada ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı

Çarşambada ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tevfik Akın, ihtiyaç sahibi ailelere bin 500 ton kömür dağıtıldığını, 2 bin 500 ton daha dağıtılacağını söyledi.
     Akın, yaptığı açıklamada, bugüne kadar ilçedeki ihtiyaç sahiplerine bin 500 ton kömür dağıttıklarını belirtti.
     Yarından itibaren 2 bin 500 ton kömür daha dağıtacaklarını bildiren Akın, Bu kömürü dağıtımı da 10 gün içinde bitirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra Kurban Bayramı öncesinde bin 50 kişiye 100er lira bayram yardımı yapıldı. Ayrıca eğitim yardımı için de ailelere çocuk başına 75er lira yardım yaptık dedi.
     Projelerle ilgili de bilgi veren Akın, şunları kaydetti:
     Yeni Bir Ev Yeni Bir Yaşam isimli projemizin ilk etabını bitirmemize üç evimiz kaldı. İkinci etabımızda da 35 ev ile başvurumuzu yapmıştık, ancak bunlardan 8i reddedildi. İkinci etapta da 23 yeni ve 4 bakım onarım olmak üzere 27 ev yapacağız. Üçüncü etap için de başvurularımızı almaya başladık. Ancak her zaman söylediğimiz gibi bu projelerimizden faydalanabilecek olanların arazi tapusunun muhakkak kendi üzerine olması gerekiyor. Bunun yanı sıra yaşlı, dul olması ve hiçbir sosyal güvencesi olmaması gerekiyor.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşambada ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER