Çayırovada üst yapı çalışması

Çayırovada üst yapı çalışması


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırovada üst yapı çalışması sürdürülüyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Yenimahallede modern bir yaya köprüsü yapım çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, Yenimahalle ile D-100 üzerine yapılan yaya köprüsü sayesinde vatandaşın güvenle karşıdan karşıya geçeceği kaydedildi.
     Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü güzergahında olan köprüyü öğrencilerin de sıkça kullanacağı ifade edilen açıklamada, köprünün ana direği ile yürüyüş platformu montajının ardından engelli asansörü için de taşıyıcı sistem kurulduğu bildirildi.
     Açıklamada, köprünün altındaki yan yollarda oluşturulacak duraklarla yolcular zaman kaybetmeden toplu taşıma araçlarını kullanabileceği dile getirilerek, Köprüde süren çelik montaj ve kaynak uygulamalarının ardından çelik halatlar ve yürüyen merdivenlerin montajı yapılacak. Yayalar ise geçici olarak güçlendirme yapılan eski köprüden ulaşım sağlıyor. D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprü yerini modern köprüye bırakacak. 70 metre uzunluğa sahip olacak yaya köprüsü, çelik malzemeden imal ediliyor. Yaya üst geçidinin ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört tane yürüyen merdiveni ile üç tane panaromik yolcu asansörü yer alacak ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çayırovada üst yapı çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER