Dünya rekortmeninden Ardahan Valiliğine ziyaret

Dünya rekortmeninden Ardahan Valiliğine ziyaret -Serbest Dalış Rekortmeni Ulusoy: Rekor denemesini gerçekleştireceğim gün canlı yayında kalın buz kütlesi kırılacak ve buzun altında tek nefesle 131 metre yatay olarak ilerleyeceğim.


ARDAHAN (A.A) - Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, yüzeyi buz tutan Çıldır Gölünde yapacağı yatay dalış rekor denemesiyle Ardahanın da tanıtımını yapacağını belirterek, Rekor denemesini gerçekleştireceğim gün canlı yayında kalın buz kütlesi kırılacak ve buzun altında tek nefesle 131 metre yatay olarak ilerleyeceğim. Tünel gibi yani bir yerden girip diğer bir yerden çıkacağım dedi.
     Ulusoy, rekor dalış denemesi için geldiği Ardahanda vali yardımcısı Deniz Pişkini makamında ziyaret etti. 24 Şubat tarihinde 131 metre yatay dalış rekor denemesini Çıldır Gölünde yapacağını anlatan Ulusoy, göldeki buz kalınlığının ortalama 45-70 santimetre olduğunu, sudaki sıcaklığın da 1 derece olduğunu belirtti.
     Dalış yapacağı güne kadar antrenmanlar yapacağını ifade eden Ulusoy, 24 Şubatta saat 11.00da 11inci dünya rekor denemesi için su altına ineceğim. O gün Ardahanı önemli bir başarıyla dünya gündemine taşıyacağım dedi.
     Çanakkaleden yola çıkarak, Türkiyenin en batısından en doğusuna gitme fikriyle Çıldır Gölüne geldiğini vurgulayan Ulusoy, göldeki buz kalınlığı için önceden çalışma yapacağını söyledi.
     Ardahandaki hava şartlarının dalış için çok uygun görüldüğünü anlatan Ulusoy, Rekor denemesini gerçekleştireceğim gün canlı yayında kalın buz kütlesi kırılacak ve buzun altında tek nefesle 131 metre yatay olarak ilerleyeceğim. Tünel gibi yani bir yerden girip diğer bir yerden çıkacağım. Ayrıca suyun karanlığını da değerlendirmiş olacağım. İşte tüm bunlar 24 Şubat Pazar gününe kadar antrenmanlarla altyapısı hazırlanacak. İnşallah bu çalışmayı başaracağız diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Pişkin ise o gün Ardahan olarak önemli bir çalışmaya imza atılacağını belirtti. Rekorun Çıldır Gölünde denenmesinin kent için önemli bir durum olduğunu ifade eden Pişkin, Biz Valilik olarak üzerimize düşen neyse Devrim Cenk Ulusoy beye destek açısından yapacağız. Amacımız Türkiyenin değil dünya gündemine gelecek böyle bir faaliyette Cenk beye tam destek çıkmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Dünya rekortmeninden Ardahan Valiliğine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER