Eğitim

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir: -Avrupadaki öğretmen yılda bin 670 saat çalışırken Türkiyedeki öğretmen yaklaşık bin 820 saat çalışıyor


KIRKLARELİ (A.A) - Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Avrupadaki öğretmen yılda bin 670 saat çalışırken Türkiyedeki öğretmen yaklaşık bin 820 saat çalışıyor dedi.
     Demir, bir düğün salonunda düzenlenen Eğitim-İş Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna yaptığı konuşmada, Avrupadaki öğretmenlerin yılda 40-44 bin dolar maaş alırken, Türkiyedeki öğretmenlerin 10-12 bin dolar aldığını söyledi.
     Avrupadaki öğretmenlere göre daha fazla çalıştıklarını ancak daha az maaş aldıklarını savunan Demir, Öğretmeni çalışmayan beleşten maaş alır şeklinde anlattılar. Yan gelip yattılar dediler. Hepsi yalan. Öğretmenlik itibarsızlaştırılmak için her türlü iş yapılıyor. Avrupadaki öğretmen yılda bin 670 saat çalışırken Türkiyedeki öğretmen yaklaşık bin 820 saat çalışıyor. Avrupadaki meslektaşlarımıza göre yaklaşık 150 saat fazla çalışıyoruz. Bize verilen ek ders ücretleri 7,5 lira şeklinde konuştu.
    
     -Alo 147 uygulaması -
    
     Alo 147 uygulamasının yanlış olduğunu ifade eden Demir, Kamu çalışanları öğretmenler görevlerini yapmıyorlarsa, denetmenler gereğini yapar. Öğretmeni sıkıntıya sokan, öğretmene savunma hakkı vermeyen alo 147 nereden çıktı-. Bu da öğretmeni itibarsızlaştırmak için bir aracı olarak kullanılmaktadır. Bundan da vazgeçilmelidir dedi.
     Daha sonra, Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin ve CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER