Engelli öğrencilerden el sanatları sergisi

Engelli öğrencilerden el sanatları sergisi


ANTALYA (A.A) - Alanyada engelli öğrenciler aldıkları kurs sayesinde "El Sanatları Sergisi" açtı.
     Alanya Belediye Engelsiz Park ve Yaşam Merkezinin 60 engelli öğrencisinin Alanya Müzesinde düzenlendiği sergiye, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Müze Müdürü Seher Türkmen, Yunanistandan gelen IASIS adlı gençlik kuruluşu üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.
     Güzel Sanatlar Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak gözetiminde 3 ay süren kurs sonunda düzenlenen El Sanatları Sergisinde ipek böceği kozasından yapılan çiçek, yağlı boya, kara kalem ve baskı tabloları sergilendi.
     Sergi açılışında konuşan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu, engelliler haftası nedeniyle "Herkes için Alanya Projesi" kapsamında, ulaşılabilirlik çalışması yaptıklarını söyledi.
     Hazırladıkları etkinliği Alanya Müzesinde yaparak tarihi dokuların engelliler için de çok önemli olduğuna dikkat çekmek istediklerini dile getiren Altıoğlu, "Engellilerin toplumun her yerinde olduğu gibi kültürel ve sosyal alanlarda var olduğunu dile getirmek istedik. Tarihi mekanların da ulaşılabilirlik olduğunu, ne kadar önemli olduğunu vurguladık. Ulaşılabilirlik çalışması tamamlandıktan sonra artık engelli bireyler müzelerimize ücretsiz olarak, özgürce ve gönüllerince istedikleri zaman faydalanabilecek" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber Engelli öğrencilerden el sanatları sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER