ENVERDER Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel

ENVERDER Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı


KOCAELİ (A.A) - Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Gebzede yapıldı.
     Gebzede bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan ENVERDER Genel Başkanı Erkan Gürkan, ENVERDERin her gün insan hayatına giren teknolojik ürünlerin çevre ve ekonomiye en az seviyede zarar vermesini sağlamak için kurulduğunu belirterek, bu konuda her bireye sorumluluk düştüğünü ve bu anlamda herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
     Gürkan, 26 yıl önce Enerji Verimliliği Haftası kutlamalarına başlanmasıyla birlikte sivil toplum kuruluşları ve kamu ile bir araya gelerek dernek çalışmalarına başlandığını anlatarak, Bugün Birleşmiş Milletlerde Yeşil Büyüme adı altında bir danışma kurulu var. 14 üyesi bulunan bu danışma kurulunda bakanlıklar, şirketler ile sivil toplum kuruluşları yer alıyor. Türkiyeyi de kurulda ENVERDER temsil ediyor. Bu da bizim derneğimizin önemini gösteriyor ve bizleri mutlu ediyor dedi.
     Enerji kullanımı ve israfa dikkat çekilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda ilk hedeflerinin çocuklar olduğunu vurgulayan Gürkan, Çocukların ardından hanımları hedefledik. Çünkü anneler bu konulara duyarlılık gösterdiği takdirde, çok şeylerin değişeceğine inanıyoruz. Dünyada aç, susuz, sıkıntının içinde derdini anlatamayan insanlar var. Diğer tarafta da ne yazık ki büyük bir israf var. İşte biz diyoruz ki, herkes genel başkan olsun ve de olmalı. Bu çalışmalar bir günlük değil, sürdürülebilir bir süreçte olmalı. Ya değişeceğiz ya da birileri bizi değiştirecek diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yapılan seçimde, ENVERDER Kocaeli Şubesi başkanlığına Ali Fuat Eyüpoğlu seçildi.
    
     Muhabir: İsa Turhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber ENVERDER Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER