Erdemlide yüksek okullara öğrenci ilgisi

Erdemlide yüksek okullara öğrenci ilgisi


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesine bağlı Erdemli Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Erdemli Uygulamalı Bilgi Teknolojileri ve İşletmecilik Yüksek Okulu (UTİYO)na yeni dönemde toplam 477 öğrencinin alınacağı bildirildi.
     2 yıllık MYO programlarına 430 öğrenci alınırken, 4 yıllık UTİYOnun İşletme Bilgi Yönetimi bölümüne ise 47 öğrencinin alınacağı bildirildi. Kayıtların 7 Eylül tarihinde sona ereceği belirtildi.
     Erdemli Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Erdem Daşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun ilginin mutluluk verici olduğunu, eğitim ve öğretim kadrosu olarak yeni döneme hazır olduklarını söyledi.
     Türkiyede daha fazla tercih edilen ve programları olan bir yüksekokul olduklarını ifade eden Daşçı, Türkiyede 854 meslek yüksek okulu bulunduğunu belirterek, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine 430 kontenjan bildirdik. Tercihler sonucunda bütün kontenjanlarımız doldu dedi.
     Öğrencilerin faydalı bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak istediklerini anlatan Daşçı, şunları kaydetti:
     Okul ortamında sağlıklı eğitim verebilmemiz için, okul dışında ki yaşamlarında bu öğrencilere halkımızın sahip çıkması gerekir. Özellikle dışarıdan gelen öğrencilerin konaklamalarında yardımcı olunması, küçük hatalarının tolare edilip, hoşgörüyle karşılanmalıdır. Kendi evlatları gibi düşüneceklerini ve hareket edeceklerini umut ediyor ve onlardan öğrencilerimize destek vermelerini bekliyoruz.
     Daşçı, kendilerini tercih eden kız öğrencilerin konaklama konusunda bir sıkıntısı olmayacağına dikkati çekerek, Kredi Yurtlar Kurumu aktif bir şekilde çalışıyor. Bu yıl yetişmese dahi gelecek yıla 500 kişilik kız yurdunun, müjdesini de vermek istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide yüksek okullara öğrenci ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER