F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı

F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği açılışı yapıldı


RİZE (A.A) - F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneğinin açılışı yapıldı.
     İsmail Kahraman Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen açılışa, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, öğretim üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve öğrenciler katıldı.
     Dernek başkanı Adnan Er, yaptığı konuşmada, fotoğraf sanatını geniş kitlelere yaymak ve bu sanata ilgi duyanlara destek vermenin, fotoğraf derneklerinin ortak amacı olduğunu belirtti.
     Er, 6 ay önce fotoğraf sanatına gönül vermiş 11 kişiyle dernek kurduklarını ifade ederek, "Bu süre zarfında iki temel eğitim programı tamamladık. Bugün itibariyle de ileri seviye eğitim programına başlamış bulunuyoruz. Bu doğal amaçların yanında Rizenin görsel zenginliklerini fotoğrafın evrensel diliyle ortaya koymak, sosyal projelerle çevremize katkı sağlamak, Rizenin değerleriyle ilgili arşiv oluşturmak ve böylelikle Rizemize, dolayısıyla ülkemize hizmet etmek gibi güzel heyecanlarımız, hedeflerimiz var" dedi.
     Dernek açılışında kurdele yerine, bir yeni, bir de eski fotoğraf makinesi arasına asılan film şeritleri kesildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Atik
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER