Fotoğraf sanatçıları Kozanda

Fotoğraf sanatçıları Kozanda


ADANA (A.A) - Düzenlene bir yarışmada jüri üyesi olarak görev yapmak üzere Adanaya gelen fotoğraf sanatçılarının Kozan ilçesini gezerek fotoğrafladıkları bildirildi.
     Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Sanat ve Onur Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar ile İbrahim Zaman, Cengiz Karlıova, Ali Rıza Kalın, Nevzat Çakır, Timur Taşova ve Haluk Uygurun aralarında bulunduğu 15 kişilik fotoğraf sanatçısı grubu ile Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu üyeleri, Kozan ilçesinde kale, Yaverin Konağı, Cami-i Kebir caddesi ve Hoşkadem camisini gezerek fotoğrafladı.
     Etkinliği organize eden fotoğraf sanatçısı Haluk Uygur, 4 bin yıllık tarihe sahip olan ilçenin fotoğraf severler için uygun olduğunu ifade ederek, ilçenin Beypazarı ve Safranbolu ilçeleri kadar önemli özelliklere sahip olduğunu belirtti.
     Uygur, Kozanın, tarihi kentlere ilgi duyan ekipler tarafından dikkat çeken bir ilçe olarak kendini göstermeye başladığını belirterek, şunları kaydetti:
     "Örneğin Beypazarı gibi bir özelliği olan durum aldı. Hatta artıları da var. Çünkü tarihi 4 bin yıl geriye gidiyor. Yeni tarih ile eski tarih birarada bulunuyor. Bu kapsamda, Türkiyenin ön önemli 15 fotoğrafçısı bir fotoğraf yarışması jüriliği için Adanaya gelmişlerdi. Kozanı görmek istediler. Kozanın güzelliği ve tarihi dokusu karşısında şaşırdılar ve hayranlıklarını ifade ettiler. Kozan, gelecekte, Safranbolu gibi tanınacak ve hatta daha ileri gidecektir. Çünkü Safranbolu birkaç yüz yıllık bir tarihi taşıyor. Kozana ise 4 bin yıllık bir tarihe sahip."
     Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar ise Adanaya her gelişimde fotoğraf arşivimi daha da genişletiyorum. İyi ki Kozana gelmişim. Güzel fotoğraflar çektik. Muhteşem bir kale var. Yaverin Konağı ve bugüne kadar görmediğim bir mimariye sahip olan Hoşkadem camisi çok güzel restore edilmiş. Kozanın turist potansiyelinin yılda yıla artacağını dşünüyorum" ifadelerini kullandı.
     Fotoğraf sanatçıları daha sonra Dağılcak mesire alanında Belediye Başkanı Kazım Özgan ile bir araya geldi. Başkan Özgandan ilçe ve çalışmaları hakkında bilgi alan sanatçılar daha sonra Dağılcakı fotoğrafladı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Fotoğraf sanatçıları Kozanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER