FÜden Vana yardım

FÜden Vana yardım


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından Vanda geçen yıl meydana gelen depremden etkilenen Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesine iki prefabrik ev yapıldı.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Ekim 2011de Vanda meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle zarar gören Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde Fırat Üniversitesi tarafından iki adet prefabrik ev kurularak teslim edildi.
     FÜ Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin meydana gelen felaketten derinden etkilendiğini belirtti.
     Bu nedenle kendilerin de Vandaki kardeşlerine küçük bir yardım olarak iki adet prefabrik ev yaptırdıklarını ifade eden Bingöl, Bu prefabrik evlerden bir tanesi üniversitemiz tarafından, diğeri ise üniversitemizde görev yapan öğretim üyelerinin yardımlarıyla yaptırıldı. Evler küçük ama gerek kalorifer tesisatı gerekse de mutfak ve banyosuyla tam donanımlı şekilde inşa edildi. Şu anda o evlerde, depremde evleri zarar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi mensupları aileleriyle oturuyorlar ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber FÜden Vana yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER