Geleneksel Çocuk Oyunları İstanbul finali yapıldı

Geleneksel Çocuk Oyunları İstanbul finali yapıldı


İSTANBUL (A.A) - Ümraniye Belediyesi ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları"nın İstanbul finali Ümraniyede gerçekleştirildi.
     Belediyenin açıklamasına göre, seksek, tombik, mendil kapmaca, yakan top, kuka gibi geleneksel çocuk oyunlarını günümüz koşullarına uyarlanarak oynatmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve bu alanlarda kalıcı çalışmalar yapmak amacıyla düzenlenen yarışmanın finali ve ödül töreni, Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
     Final müsabakalarında, Kağıthane Yaşar Doğu İlköğretim Okulu birinci olarak "Geleneksel Çocuk Oyunları" İstanbul şampiyonu oldu. Şişli Mustafa Sarıgül İlköğretim Okulu ikinci, Kağıthane Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu da üçüncü oldu.
     Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ödül töreninde yaptığı konuşmada, çocukların birçoğunun teknolojiyle iç içe yetiştiğini belirterek, "Bazı çocuklarımızda teknolojinin zararlarına yönelik gelişim bozukluğu oluşuyor. Maalesef tam anlamıyla çocukluklarını yaşayamıyorlar. Dolayısıyla teknolojinin getirdiği imkanlardan istifade edeceğiz ama bizi biz yapan değerleri de muhafaza etmeliyiz. Bu kapsamda düzenlediğimiz programla geleneksel çocuk oyunlarını günümüzde yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
     Törende daha sonra, yarışmaya katılan sporculara madalya, takımlar da kupaları takdim edildi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Geleneksel Çocuk Oyunları İstanbul finali yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER