GESİAD, İslamda Temel Ticari Prensipler konulu

GESİAD, İslamda Temel Ticari Prensipler konulu konferans düzenledi


NİĞDE (A.A) - Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) İslam-da Temel Ticari Prensipler konulu konferans düzenledi.
     Niğde Üniversitesinin (NÜ) de destek verdiği konferans Fen Edebiyat Fakültesi konferans Salonunda gerçekleştirildi.
     NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, üniversite, kent, sanayi üçgeninde 3 yıldır sürdürülen işbirliğinin son derece önemli olduğunu, ülkenin gelişmesinin buna doğrudan bağlı olduğunu vurguladı.
     Gelecek nesillere güzel bir Türkiye, güzel bir yaşam sağlamanın işbirliğinden geçtiğini belirten Prof. Dr. Görür, şunları kaydetti:
     Üniversitenin sanayicilerle birlikte olması hepimiz için son derece önemlidir. Bunun önemi aslında bilgiyle paranın bir araya gelmesinden kaynaklanıyor. Biz ne zamanki bilgi ve parayı bir araya getiririz o zaman üniversiteyle sanayinin önü büyük ölçüde açılır. Bunun bir adımı olarak Teknopark kuruluş çalışmalarını başlattık. Bütün aşamaları geçti. Şuanda son olarak bakanlar kurulu onayı bekleniyor. Bu bağlamda Teknoparkın hem sanayici hem üniversite için ciddi faydaları ve katkıları olacaktır.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren ise, İslam dininin evrensel bir din olduğunu, getirdiği esasları, bir toplum, bir kavim olarak değil evrensel olarak değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi.
     İslam peygamberi Hz. Muhammedin Medine şehrindeyken ticaretin şekillendiğini, birçok ayetin Medinede geldiğini belirten Prof. Dr. Döndüren, Ticaretin İslama uygun yapılması ayetlerle ve hadislerle desteklenmiştir. Müslümanlar kendi aralarında belirlenen şartlara uyarlar. Haksız kazanca yol açacak maddeler müstesnadır. İslamda haksız kazanca yol açan her şey geri plana atılmıştır. Sahabelerin hayatlarında bunu çok rahat görüyoruz. Ayrıca İslam ticarete ibadet gözüyle bakmıştır. Hangi meslekte olursak olalım cami dışında yapılan iş, Allahın rızasına uygunsa ibadet hükmündedir. Ticarette niyette çok önemlidir şeklinde konuştu.
     Konferans sonunda Prof. Dr. Hamdi Döndürene Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından plaket takdim edildi.
     Programa katkı sağlayan Bank Asya Konya Bölge Müdürü Emre Türkere ise, plaketini GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şan takdim etti.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber GESİAD, İslamda Temel Ticari Prensipler konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER