Hocalı Katliamının 21. yılı

Hocalı Katliamının 21. yılı -Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Süleymanov: -Azerbaycan olarak hiçbir zaman Hocalı soykırımını unutmayacağız. Zaman gelecek bu işlerde suçu olanlar kendi cezalarını alacaklardır (Fotoğrafl


KARS (A.A) - Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan olarak hiçbir zaman Hocalı soykırımını unutmayacağız. Zaman gelecek bu işlerde suçu olanlar kendi cezalarını alacaklardır dedi.
     Hocalı Katliamının 21. yıl dönümü nedeniyle Azerbaycanın Kars Başkonsolosluğunda anma programı düzenlendi.
     Türkiye ve Azerbaycanın milli marşlarının okunmasının ardından başlayan programda, şehitler anısına, Kuran-ı Kerim okundu.
     Programda konuşan Süleymanov, Ermenistanın silahlanmasında Rusyanın büyük rolünün bulunduğunu ve Hocalıda yapılan katliamın izlerinin silinmesinin mümkün olmadığını söyledi.
     Ermenistanın, Hocalı Katliamına top atışlarıyla başladığını belirten Süleymanov, şöyle konuştu:
     1992 yılında şubat ayının 25ini 26sına bağlayan gece büyük bir orduyla Hocalı şehrine ilk önce top atışlarıyla saldırdılar. Savaş kanunlarında bir gerçek vardır. Bir şehri, başka bir ordu kuşatmak isterse silahsız insanlara yol gösterilir. Aniden Hocalıya hücum ettiler ve neticede 613 Azerbaycan Türkü vahşice katledildi. Onlardan 83ü çocuk, 106sı kadındı, 70den fazlası ise yaşlıydı. Bu rakamlar gösteriyor ki ölenler silahsız insanlardır. Binlerce insandan henüz bir bilgi alınmamıştır.
     Yapılan katliamların yabancı gazeteciler tarafından fotoğraflandığını dile getiren Süleymanov, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan katliama katıldığını itiraf etmiştir. Azerbaycan olarak hiçbir zaman Hocalı soykırımını unutmayacağız. Zaman gelecek bu işlerde suçu olanlar kendi cezalarını alacaklardır. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Hocalı soykırımının diğer devletlerde soykırım olarak tanınması için elinden geleni yapıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu
     YaYıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Hocalı Katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER