Hurda demirlerle geçimlerini sağlıyorlar

Hurda demirlerle geçimlerini sağlıyorlar -Zonguldakta aralarında kadınların da olduğu bir grup Roman, yıkılan binalarda balyozla betonları kırarak hurda demirleri topluyor


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta aralarında kadınların da bulunduğu bir grup Roman, yıkılan binalardan hurda demir toplayarak geçimlerini sağlıyor.
     Meşrutiyet Mahallesinde bir binanın yıkımının ardından, moloz yığını arasına giren Roman vatandaşlar, balyozlarla betonları kırarak hurda demirleri çıkarttı.
     AA muhabirinin görüntülediği, yıkık binada çalışan 35 yaşındaki Gülnihal Koçaklı, kentte bina yıkımı yapıldığında, dozerin çalışmasının ardından hurda demirleri topladıklarını söyledi.
     Eşinin engelli olduğunu, üç çocuğunun bulunduğunu anlatan Koçaklı, "Eşim üç ayda bir maaş alabiliyor. Gelen parayla kira mı ödeyelim, soframıza bir şeyler koyalım- İş bulamadığımızdan, ekmeğimizi inşaatlarda topladığımız demirlerden çıkarıyoruz. Hırsızlıkla, uğursuzlukla işimiz yok, ekmeğimizin peşindeyiz" dedi.
     İpek Donbay (43) da, çocuklarının okumasını arzuladığını, ihtiyaçlarını karşılamak için yıkım yapılan binalardan demir topladıklarını söyledi.
     Şeref Demir ise (17) gelir sağlamak için zor olan bir işi yaptıklarını söyledi.
    
     Muhabir: İdris Köle / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Hurda demirlerle geçimlerini sağlıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER