İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, İstiklal Marşının, milli mücadelenin hatırasını içeren emsalsiz bir eser olduğunu söyledi.
     Dr. Sulhan, İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, kurtuluş savaşının en heyecanlı zamanlarında, mücadelenin psikolojisini anlatmak, mücadelenin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla, 1921de yarışma düzenlendiğini belirtti.
     Türkiye Büyük Millet Meclisinin 12 Mart 1921de Mehmet Akif Ersoyun şiirini, milli marş olarak kabul ettiğini hatırlatan Dr. Sulhan, şunları kaydetti:
     Milli marşımız, milli mücadelemizin hatırasını içeren emsalsiz bir eserdir. İstiklal Marşı olmasının ayrı bir değeri, anlamı vardır. Marşımız, Cumhuriyeti kuran halkın milli ve manevi değerlerinin çok somut ve özel bir ifadesidir. Türk Milletinin yetiştirdiği en vatanperver aydınlardan biri olan Mehmet Akif Ersoy, Türk Kurtuluş Savaşına her şeyiyle destek olmuştur. O, milli mücadelemize bazen bir hatip, bazen bir yazar, bezen de büyük bir şair olarak katılmıştır.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER