İzmirde işçi eylemi

İzmirde işçi eylemi -Türk Metal Sendikasına üye işçiler, MESS ile sendikaları arasındaki toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlığa gitmesini protesto etti


İZMİR (A.A) - Türk Metal Sendikasına üye bir grup işçi, metal iş kolundaki toplu sözleşme sürecinin uyuşmazlığa gitmesini protesto etti.
     Türk Metal Sendikasına üye işçiler, Alsancak semtindeki bir iş hanında bulunan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) girişine, üzerinde 2 adet ekmek bulunan siyah çelenk bıraktı.
     Yağmur altında eylemlerini sürdüren işçiler, taşıdıkları dövizler ve sloganlarla MESSin toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tutumunu protesto etti.
     Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Metal Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ara buluculuğuyla masaya oturan Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmelerinde müzakereye varılamadığını, sürecin uyuşmazlığa gittiğini söyledi.
     Arabulucunun yaptığı görüşmelerin nisan ayı sonuna kadar sonuçlanmaması durumunda metal işçilerinin greve gideceğini ifade eden Tosun, metal iş kolunda çalışan 115 bin metal işçisi adına patronların sendikası MESS ile masaya oturduklarını, 96 maddeden oluşan sözleşme ve taleplerini MESS patronlarına sunduklarını anlattı.
     Tosun, 9 Ocaktan itibaren bu konuda 6 oturum yaptıklarını ifade ederek, Biz birinci 6 ay için yüzde 18 istedik. Onlar yüzde 4,6 önerdiler. Biz, yakacak zammında, izin yardımında, bayram harçlığında yüzde 24 dedik. Onlar yüzde 9 önerdiler. Biz barış içinde bir çalışma ortamı istedik, onlar esnek çalışma dediler. Biz de Hayır dedik ve uyuşmazlık zaptını tuttuk. Bundan sonra onların anlayacağı dilden konuşacağız diye konuştu.
     İşçiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İzmirde işçi eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER