Karadenizde şiddetli fırtına

Karadenizde şiddetli fırtına -Rizede şiddetli fırtına nedeniyle belediyeye ait bir sosyal tesis, bir çocuk parkı ve 5 balıkçı teknesi hasar gördü -Fırtınanın karayoluna taşıdığı hafriyat, Karadeniz Sahil Yolunda ulaşımda aksa


RİZE (A.A) - Rizede etkili olan şiddetli fırtınada Karadeniz Sahil Yolundaki belediyeye ait bir sosyal tesis, bir çocuk parkı ve 5 balıkçı teknesi zarar gördü.
     Gece boyu süren şiddetli fırtına nedeniyle Karadenizde oluşan yüksek dalgalar sahilde bulunan ve çay bahçesi olarak kullanılan Rize Belediyesine ait sosyal tesiste hasar oluşturdu. Kent merkezi sahilindeki Çiftekavak Balıkçı Barınağındaki 3 tekneyle bir çocuk parkı, Pazar ilçesi balıkçı barınağındaki 2 balıkçı teknesi de zarar gördü.
     Yüksek dalgalar, denizdeki taş gibi hafriyat malzemelerini Karadeniz Sahil Yolunun Fener Mahallesi kesimiyle Derepazarı, Çayeli ve Fındıklı ilçeleri bölümlerinde yola taşıdı. Bu nedenle bölgede trafikte aksamalar yaşandı.
     Karayolları ekipleri, yoldaki hafriyatı temizleyip ulaşımı normale çevirmek için çalışma başlattı.
     Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.
     Bakırcı daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ve karayolları ekiplerinin çalışmalara başladığını belirterek, Dalga boyunun yükselmesi halinde sosyal tesise zarar geleceğini biliyorduk. Bunun için tesisi tahta kullanarak parça parça halinde yapmıştık. Bu sabah saatlerinde etkili olan dalga nedeniyle tesis hasar gördü dedi.
     Fırtınadan balıkçı teknelerinin de etkilendiğini anlatan Bakırcı, 2006 yılında bu bölgede yaşanan hasar daha büyüktü. Bu kez o kadar büyük olmadı ve ucuz atlattık şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karadenizde şiddetli fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER