Mardinde esnafın gözü ramazan ayında

Mardinde esnafın gözü ramazan ayında


MARDİN (A.A) - Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, ramazan ayında esnafın işlerinin açıldığını, bu nedenle ramazan ayını dört gözle beklediklerini söyledi.
     Gazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının alışveriş profili yönünden diğer aylara göre farklılık gösterdiğini belirtti.
     Genelde yemek öğünlerini mütevazi geçiştiren vatandaşların, ramazanda iftar sofralarının doyurucu olmasını arzu ettiklerini ifade eden Gazan, vatandaşların harcamalarını gıda ağırlıklı yaptığını bildirdi.
     Ramazan ayını, sadece bir ibadet ayı olarak görmediklerini, aynı zamanda piyasanın hareketlendiği, borçların temizlendiği bir ay olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Gazan, şunları söyledi:
     Ramazan öncesinde ve ramazanda özellikle gıda üzerine çalışan esnafımızın işleri açılıyor. Bayram arefesinde ise bütün sektörler hareketlenir. Gıda sektöründe faaliyet gösteren esnafımız alışveriş yönünden daha bir hareketlilik ve canlılık yaşıyor. Başta bakkal, lokantacı, tatlıcı, fırıncı, yufkacı, kuru yemişçi ve meyan kökü şerbeti satan esnafımız olmak üzere, gıda sektöründe faaliyet gösteren herkes ramazan ayını dört gözle bekliyor.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Şengül Oymak/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde esnafın gözü ramazan ayında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER