MDOB perdelerini açıyor

MDOB perdelerini açıyor -Sezonun ilk etkinliği Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Carmina Burana adlı sahne kantatıyla gerçekleştirilecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) 2012-2013 sanat yılı sezonunu açmaya hazırlanıyor.
     MDOBtan yapılan açıklamaya göre, yeni sanat yılının perdeleri Carmina Burana adlı sahne kantatı ile açılıyor. Prof. Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleşecek konser, 3 Ekim Çarşamba günü Mersin Marina AVM Amfitiyatrosunda ücretsiz olarak seslendirilecek.
     Carl Orffun ölümsüz eseri Carmina Burana, aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliğini de yapan Prof. Rengim Gökmen yönetiminde seslendirilecek.
     MDOB Orkestrası ve korosunca seslendirilecek olan konserde Devlet Opera ve Balesinin solistleri Ezgi Yıldırım (soprano), Erdem Erdoğan (tenor) ve Orhan Yıldız (bariton) görev alacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, MDOBun 20. kuruluş yılına hazırlandıkları 2012-2013 sanat sezonunda, Prof. Rengim Gökmen ile sahneye çıkacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm Mersinlileri konsere davet etti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber MDOB perdelerini açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER