Mevlananın Konyaya gelişinin 785. yıl dönümü

Mevlananın Konyaya gelişinin 785. yıl dönümü


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin Mevlananın Konyaya gelişinin 785. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, ikinci gününde de büyük ilgi gördü.
     Mevlana Meydanında düzenlenen temsili karşılama töreni ile başlayan ve Mevlana Kültür Merkezinde devam eden etkinliklerin ikinci gününde, Elif Bilge Kurtuldu konseri, Mesnevi sohbeti ve sema programı yapıldı.
     Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlananın Konyaya teşrifinin 785. yıl dönümünün, bu yıl bir haftalık süreçte kutlanacağını söyledi.
     Mevlana ve ailesinin Anadoluya ve Konyaya gelişiyle adeta Anadolu tarihinde yeni bir dönem başladığını belirten Akyürek, şunları kaydetti:
     "Bugün ülkemiz, şehrimiz, evliyalar diyarı, veliler diyarı olarak kabul ediliyorsa bunda hazreti Mevlananın, diğer velilerin ve Allah dostlarının çok önemli katkısı var. Bin yıldır bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde, içinde yaşıyorsak, Mevlananın, Yunus Emrenin, Hacı Bektaş-ı Velinin ve diğer büyüklerin çok önemli rolü var. Bu Allah dostları Anadolunun çimentosunu o kadar sağlam karmışlar ki, yüzyıllardır bu çimentoyu parçalamaya çalışanlar başarılı olamadılar, bundan sonra da olamayacaklar."
     Düzenlenen etkinliğe, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan, Mevlananın 22. kuşaktan torunları ile çok sayıda yerli ve yabancı misafir katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Mevlananın Konyaya gelişinin 785. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER