Rize Valisi Çakır, engelli derneklerin temsilcileri

Rize Valisi Çakır, engelli derneklerin temsilcileri ile buluştu


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, engelli derneklerin temsilcileri ile bir araya geldi.
     Vali Çakır, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Rizede 6 bin 786 engelli bulunduğunu belirterek, 8 engelli derneğimiz, 6 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 3 özel eğitim merkezi, devlete bağlı Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Pazar Özel Özürlü Bakım ve Rehberlik Merkezi bulunuyor. Bu alanda nereden nereye gelindiği görülmektedir. Bin 426 vatandaşımız bu tesislerden yararlanmaktadır dedi.
     Yatalak ve bakıma muhtaç engellilerin yüzde 70 ve üzeri özür oranı olan 3 bin 200 kişinin her birinin bakıcısına ayda 670 lira ödendiğini ifade Vali Çakır, Özür grubu yüzde 40 ve üzeri olan 4 bin 655 kişi 2022 sayılı yasadan maaş almaktadır. Özürlü Memur Seçme Sınavı ile Rizede 84 kadro açılmıştır. 2012 yılında İşkur İl Müdürlüğü tarafından 132 engelli vatandaşımızdan 35i işe yerleştirilmiştir diye konuştu.
     Vali Çakır, daha sonra eşi Cemile Çakır ile evde sağlık hizmeti ve evde bakım ücreti alan kas hastası Muhammet Ali ve Uğur Türüt kardeşleri, ardından Emin Gökbayrakı evinde ziyaret etti.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Valisi Çakır, engelli derneklerin temsilcileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER