Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü

Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü -TOSFED As Başkanı Uzun: -Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi istedi, TOSFEDe başvurdu, TOSFED de konunun uzmanı Ethem Genimi bilirkişi olarak önerdi -Bilirkişi olarak a


SAKARYA (A.A) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) As Başkanı Mehmet Tansu Uzun, kaşkolu karting aracının aksına dolanan üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğanın hayatını kaybettiği olaya ilişkin, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi istedi, TOSFEDe başvurdu, TOSFED de konunun uzmanı Ethem Genimi bilirkişi olarak önerdi dedi.
     Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda ihmal olup olmadığının bilirkişinin vereceği raporla belli olacağını söyledi.
     Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi istedi, TOSFEDe başvurdu, TOSFED de konunun uzmanı Ethem Genimi bilirkişi olarak önerdi diyen Uzun, Arkadaşımız bu konularda ehil bir kişidir. Ethem Bey, aracı da pisti de inceledi. Araç ve pistle ilgili bilgi verecek. Savcılık da Ethem Beye bir hafta mehil verdi. Ethem Bey raporunu teslim edecek şeklinde konuştu.
     Uzun, karting tesislerinin yasal olarak TOSFEDe bağlı olmadığını belirterek, Buradaki ticari bir olay. Ticari olay olduğu için de bunların denetimi uçsuz bucaksız. Buna yasal bir şey getirilirse bizim şartlarımız da uyarsa bakacağız, uymazsa bakmayacağız diye konuştu.
    
     -Bilirkişi olarak atanan Genim-
    
     Bilirkişi olarak atanan yol ve sürüş güvenliği uzmanı Ethem Genim ise kazanın olduğu pistte inceleme yaptığını anlatarak, tespitleriyle ilgili görüş bildirmesinin doğru olmayacağını kaydetti.
     Hazırlayacağı raporu Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edeceğini belirten Genim, şöyle devam etti:
     Araca baktık. Zaten olay yerinde değildi. Olaydan sonra çekilmiş fotoğraflar var. Boyun kopmasına neden olan atkının sarılı olduğu aks var. Şu an buna benzer Türkiyede yüzlerce yer var. Hiçbiri de herhangi bir şekilde bir yönetmelik çerçevesinde kontrol edilmiyor. Yönetmelik de olsa o yönetmeliği kontrol edecek kişilerin, gözlemcilerin sürekli o pistte olması lazım. Çünkü bu pistler, 08.00 ile 00.00 arası çalışan yerler.
     Dolayısıyla oradaki güvenlik önlemlerinin 10 saniyelik ihmali böyle bir neticenin tekrarına neden olacaktır. Netice itibarıyla bu tür olaylar ne ilk ne de son.
     Genim, karting pistleri konusunda yeni yönetmelikler hazırlanması gerektiğini dikkati çekerek, Avrupada böyle bir şey yok. Otoparka 50 metre lastik döşe, 5 tane de araba koy. İndi-bindi yap, olmaz. Yani bu tür yerler her zaman riske açık. Raporu önümüzdeki hafta savcılığa teslim edeceğim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER