Sarıkamış Kaymakamı Ermiş, kadın çiftçiye ödül

Sarıkamış Kaymakamı Ermiş, kadın çiftçiye ödül verdi


KARS (A.A) - Karsta düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasında birinci olan Özlem Kirmanı ödüllendirildi.
     Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yarışmada birinci gelen Kalebaş köyünden Ölem Kirman ile Sarıkamış Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Yalçın, Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen, Kalebaş Köyü Muhtarı Tahsin Cihangirı makamında kabul etti.
     Ermiş, Kirmanın yarışmada birinci gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, bu tür projelerin amacının tarımda çalışan, kırsalda çalışan kadınların eğitim seviyesinin yükseltmek olduğunu söyledi.
     Bu çalışmanın ülke için önemli olduğunu vurgulayan Ermiş, şunları kaydetti:
     Türkiyede kırsalda ve tarımda çalışan kadın nüfusumuz yüzde 35lerde olduğu halde milli ekonomiye katkı yüzde 10un altında. Avrupa ülkelerinde bu durum biraz daha farklı. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde tarımda çalışan kadın nüfus yüzde 5 ama milli gelire katkısı yüzde 12 civarında. Dolayısıyla biz de bir verimlilik sorunu var. Tarımda bu verimlilik sorununu aşmak için tabi eğitime ve teknolojiye daha çok yönelmemiz lazım. Özlem kardeşimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında her türlü desteği vereceğiz. Kendisine Bingölde yapılacak bölge yarışmasında başarılar diliyorum.
     Kirman ise Kaymakam Ermişe verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     Ermiş daha sonda Kirmana bir Cumhuriyet altını, obsidyen takısı ve tarımsal eğitim kitapları seti verdi.
     Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen de Kirmana bir altın kolye hediye etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış Kaymakamı Ermiş, kadın çiftçiye ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER