SDÜ, Sahne Sanatları Bölümünden üç yeni

SDÜ, Sahne Sanatları Bölümünden üç yeni oyun


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sahne Sanatları Bölümü, Dünya Tiyatro Günü kapsamında bu yıl üç yeni oyunla seyirci karşısına çıkacak.
     SDÜ Sahne Sanatları Bölümü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında bu yıl üç yeni oyunla seyircileri selamlıyor. Slawomir Mrozekin yazdığı Açık Denizde adlı oyun, öğretim görevlisi Bülent Özbirgülün rejisiyle perde açıyor. Bölüm öğrencilerinin görev aldığı oyunda, bir kaza sonucu küçük bir salda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan kazazedelerin özgürlük ve kurtuluş mücadelesi anlatılıyor.
     Sahne Sanatları Bölümünün hazırladığı diğer oyunu Bulgar yazar Hristo Boytchevin yazdı, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycılın yönetti. Albay Kuş adlı oyunda Bosna Hersek savaşının yaşandığı yıllarda dağdaki bir manastırda unutulan, kendi kaderlerine terk edilmiş akıl hastalarını konu edinen oyunda, savaşın yarattığı bozuk toplum düzeninde kimin deli kimin akıllı olduğunu tartışırken, delilerin akıllılarla olan mücadelesi trajikomik bir dille aktarılıyor.
     Bölümün diğer bir çalışmasında Bremen Mızıkacıları adlı çocuk oyunu ile dostluk, hayvan sevgisi, barış temaları işleniyor.
     Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesinde sahnelenecek oyunlardan Açık Denizde 27 Mart Çarşamba günü saat 19.00da, Albay Kuş 28 Mart Perşembe günü saat 19.00da, Bremen Mızıkacıları da 29 Mart Cuma günü saat 14.00te Güzel Sanatlar Fakültesi Metin And Sahnesinde sahneye konulacak.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SDÜ, Sahne Sanatları Bölümünden üç yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER