Sinopta 4. Tarım ve İnsan Fotoğraf

Sinopta 4. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı


SİNOP (A.A) - Sinopta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 4.sünü düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi açıldı.
     Gazi Caddesinde düzenlenen serginin açılışını Sinop Valisi Ahmet Cengiz gerçekleştirdi.
     Açılışa, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Çoşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, daire müdürleri ve ile vatandaşlar katıldı.
     Saraçoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geleneksel hale getirdiği ve 2012 yılında 4.sü yapılan Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmasında 19 eserin ödüle layık görüldüğünü, dereceye giren ve jüri tarafından sergilemeye uygun görülen fotoğraflardan 69 eserin burada sergilendiğini kaydetti.
     Tarımın, kalite, verim, standart, rekabet, sağlık gibi kavramlarla yakından alakalı olduğu gibi sanat, estetik kaygılardan uzak olmadığını belirten Saraçoğulları şöyle konuştu:
     Bu bakımdan Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisini çok önemli buluyoruz. Bu proje tarım ile kültür ve sanatın birleşimini en iyi yansıtan projelerden birisidir. 4 mevsimde ilköğretim öğrencilerinden profesyonel fotoğraf sanatçılarına kadar 7 bölgemizin harikulade güzelliklerini renklerin ahenkli cümbüşüyle ölümsüzleştiren ve bu serginin açılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.
     Serginin, 22 Marta kadar açık kalacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta 4. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER