Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi

Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi -Ağrıda telefon tamirciliği yapan Edip Kaya, geliştirdiği yazılımla cep telefonlarında dil seçeneklerine Kürtçeyi de ekledi -Kaya: Çalışmam yaklaşık 4 yıl sürdü. Yazılımı yüklediğ


AĞRI (A.A) - Doğubayazıt ilçesinde cep telefonu tamirciliği yapan Edip Kaya, yeni geliştirdiği yazılımla cep telefonlarındaki dil seçenekleri menüsüne Kürtçeyi de yüklüyor.
     Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki iş yerinde tamircilik yapan 28 yaşındaki Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana tamircilik yaptığını belirterek, İstanbulda bir firmada 10 yıl çalıştığını söyledi.
     Büyük bir şirketin telefon dil menüsüne Kürtçeyi koymayacağına dair haber okuduğunu ifade eden Kaya, Bu durum beni çok üzdü. Ne yapabilirim diye düşündüm. Telefonlara Kürtçe dilini yüklemek için uzun süren bir çalışma yaptım ve başarılı oldum dedi.
     Çalışmasını yaklaşık bir hafta önce tamamladığını vurgulayan Kaya, Artık cep telefonlarına geliştirdiğim bu yazılımı yüklemeye başladım. Yazılımı yüklediğim telefon kullanıcılarından olumlu tepkiler alıyorum. Çalışmam yaklaşık 4 yıl sürdü. Geliştirdiğim bu yazılım dünyada ilk. Müşteriler bu yazılımı çok beğendi diye konuştu.
     İlkokuldan mezun olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:
     Talep eden müşterilerin telefonuna bu yazılımı yüklüyorum. Geliştirdiğim bu programla, Kürtçeye yeni kelimeler eklendiğinde telefonun dil seçeneği otomatik olarak güncelleniyor. Bu yönüyle ilk. Şu anda cep telefonlarına bu yazılımı yükleyebiliyorum. Ancak destek sağlanırsa bilgisayarlara da Kürtçe yazılım yüklenmesi için birkaç program üzerine çalışmam olacak.
    
     Muhabir: Selahattin Kaçuru / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER