Sinop İl Sağlık Müdürü Açıkgöz:

Sinop İl Sağlık Müdürü Açıkgöz: -Adıyamandan alınan Mobil Motorize araçla Sinoptaki vakalara artık daha erken gidilerek acil müdahale yapılabilecek


SİNOP (A.A) - Sinop İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Adıyamandan alınan mobil motorize araçla Sinoptaki vakalara artık daha erken gidilerek acil müdahale yapılabileceğini söyledi.
     Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyamandan alınan mobil motorize araçta sedye hariç acil müdahale için gerekli tüm donanımların olduğunu belirtti.
     Üç acil tıp teknisyeninden oluşan mobil motorize ekibinin Sinopta 112 Acil Servis ambulansları ile vakalara müdahale edeceğini anlatan Açıkgöz, şunları kaydetti:
     Motosikleti kullanacak tıp teknisyeni hastalara müdahale edebilecek. Olabilecek acil vakalara karşı motorize ekip daha erken müdahale yapabilecek. Trafiğin yoğun, ambulansın sorun olduğu ve ulaşamadığı yerlerde mobil motorize ekip olay yerine giderek ilk müdahalede bulunacak, ardından vakanın durumuna göre diğer ekipleri yönlendirecek. Ayrıca yazın boğulma vakalarının görüldüğü yerlerde ambulans yerine artık motorize ekiplerimiz öncü kuvvet olarak görev yapacak. Dolayısıyla hem ekonomik hem de anında müdahaleyle vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermiş olacağız.
     Yolların tek yönlü, sıkışık ve dar olması nedeniyle zaman zaman vakalara gitmekte geç kaldıklarını ifade eden Açıkgöz, Artık motorize ekibimiz zamandan kazanarak vakalara daha erken gidebilecek. Biz artık daha hızlıyız. Mobil motorize ekibimizle sağlıkta ulaşım çok daha hızlı olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop İl Sağlık Müdürü Açıkgöz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER