Suriye uyruklu kişilerin teslim edildiği iddiası

Suriye uyruklu kişilerin teslim edildiği iddiası -Suriye uyruklu 1i subay 2 kişinin, 100 bin dolar karşılığında Suriyeli askerlere teslim edildiği iddiasıyla haklarında dava açılan 5i tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi


ADANA (A.A) - Suriye uyruklu 1i subay 2 kişinin 100 bin dolar karşılığında Suriyeli askerlere teslim edildiği iddiasıyla haklarında dava açılan 5i tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Suriye uyruklu subay Hüseyin Mustafa Harmuş ile Mustafa Kassumu 100 bin dolar karşılığında Suriyeli askerlere teslim ettikleri iddia edilen tutuklu sanıklar MİTten ihraç edilen Ö.S. (46), işadamları E.A.K. (51), M.A. (33) ile yanında çalışan M.N. (31) ve Y.N. (32) ile tutuksuz MİTin Adana Eski Bölge Başkanı N.B. ve Hatay Bölge Eski Başkanı M.A.Anın yargılanmasına devam edildi.
     MİTten ihraç edilip tutuklanan Ö.S. savunmasında, olay günü yaşananların kendiliğinden, hızlı şekilde gelişen bir süreç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Harmuş, Suriyeye geçtiğini ve orada kaldığının bilinmesini istemiyordu. Daha önce bir kaç defa şehir merkezlerinde yakalanıp çadırkentlere gönderildiğinden tekrar böyle bir durum meydana gelebilir diye M.Anın yanında çalışan diğer iki arkadaşının birlikte gitmelerini ben istedim. Bu süreçte herhangi bir sıkıntı olmasını engellemek amacıyla davrandım. Çalıştığım kurum, edindiğim mesleki tecrübe ve bilgilerime göre bu şekilde davranmam olanaklı değildir. Bu kişiye karşı herhangi bir eylemde bulunmayı düşünseydim, çok daha rahat yapabilecek yer ve zamanlar vardı. Olayların ortaya çıkmasının ardından herkes hakkında idare soruşturma açıldı. Bana da iş yerinde mobbing uygulandığından Başkanlığa bununla ilgili dilekçe verdim ama işlem yapılmadı. Doğrudan bu olaylar içerisinde bulunduğum iddiası ile idari herhangi bir soruşturma geçirmedim. Ve herhangi bir ceza almadım. Sadece idari düzenlemelere aykırılık iddiasıyla bir takım cezalar aldım.
     Diğer tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
     Tutuksuz sanık MİT Hatay Bölge Eski Başkanı M.A.A. da ifadesinde suçlamayı kabul etmeyerek, Ö.S. doğrudan Hatay Bölge Müdürlüğünün personeli değildi. Bölge Başkanlığına bağlı olarak çalışıyordu. Böyle durumlarda da ben de dahil arkadaşlarımız tercüman olan personel arkadaşlarımızla doğrudan bağlantı kurmaktayız. Ö.Snin meslek memuru olarak çalışması konusunda bir yetkisi olup olmadığını veya bu konuda amirler tarafından görevlendirme yapılıp yapılmadığını resmi olarak bilmiyorum dedi.
     Mahkeme heyeti ifadelerin alınmasının ardından tutuklu sanıklardan M.N. ile Y.Nnin tahliyesine karar verdi.
     Heyet, duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık N.B. hakkında iddianamede yazılı eylemler nedeniyle soruşturma izni verilip verilmediğinin tespiti için Başbakanlıka sorulmasına, kaçırıldıkları ileri sürülen Hüseyin Mustafa Harmuş ile Mustafa Kassumun halen nerede olduklarının tespiti konusunda araştırma yapılmasına, dosyadaki gizli tanığın kimliğinin açıklanmayacak biçimde dinlenmesi konusunda teknik kurulum yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
     5i tutuklu 7 sanık hakkında cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, görevi kötüye kullanmak suçlarından 3 ile 37 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Suriye uyruklu kişilerin teslim edildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER