UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği

UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği İl Temsilcisi Baykara: -Vahşice işlenmiş cinayetlerin, trafik kazalarının ve terör olaylarının altından mutlaka uyuşturucu veya alkol almış bireyler bulunur


AFYONKARAHİSAR (A.A) - UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği İl Temsilcisi Kemal Baykara, Afyonkarahisarda son günlerde artan asayiş olaylarının altından alkol ya da uyuşturucu çıktığını savundu.
     Baykara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte son zamanlarda meydana gelen asayiş olaylarını üzülerek duyduklarını söyledi. Asayiş olaylarında alkol ya da uyuşturucu almış kişilerin bulunduğuna dikkati çeken Baykara, Kişi alkol veya uyuşturucu aldığı zaman normalde utanacağı hareketleri rahatlıkla yapmaktadır. Bu tür kişiler kontrol edilemez hale gelirler. Afyonkarahisarda alkol satışı yapan bayiler, son yıllarda hızla artmaktadır. Okul, cami gibi yerlerin uzaklıkları dikkate alınmadan ruhsatlar verilmektedir. Ayrıca yan yana iş yerlerine de ruhsat verilebilmektedir dedi.
     Bu tür iş yerlerinin nöbetçi eczane gibi sınırsız olarak açık kaldığını belirten Baykara, şöyle konuştu:
     Gece belirli bir saatten sonra şehrin yöneticileri de bizler de güvende değiliz. Gece belirli bir saatten sonra kontrolden çıkan, alkol satışı yapan bayilerin neler sattığını tahmin bile edemiyoruz. Bir zamanlar şehir dışında kalan Ankara karayolu üzerindeki bayiler, 24 saat açık kalabilmek için ruhsat almıştır. Ancak şehrin gelişmesi ve yeni çevre yolunun hizmete açılması ile bu iş yerleri şehrin merkezinde kalmıştır. Hatta bir tanesi eğitim merkezi ile neredeyse kapı komşusudur. Diğer bayilerin de açılış ve kapanış saatleri belirsizdir. Belediyelerimiz ruhsatları tekrar yasalara uygun hale getirmelidir. Emniyet güçleri, seyyar satıcılar ile bu iş yerlerini kontrol altında tutmalı, 18 yaşından küçüklere alkol satan iş yerlerini tespit edip işlem yapmalıdır. Unutmayalım; vahşice işlenmiş cinayetlerin, trafik kazalarının ve terör olaylarının altından mutlaka uyuşturucu veya alkol almış bireyler bulunur.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER