Vali Güvençten gönüllü rehberlik

Vali Güvençten gönüllü rehberlik -Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe ören yerini ziyarete gelen Güney Afrikalı turistlere gönüllü rehberlik yaptı (Fo


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe ören yerini ziyarete gelen Güney Afrikalı turistlere gönüllü rehberlik yaptı.
     Güvenç, Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunları Çalıştayı için Şanlıurfaya gelen Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ve beraberindekilerle Göbeklitepe ören yerini gezerken turistik gezi için kente gelen Güney Afrikalı aileyle karşılaştı.
     Turistlere kendini tanıtan Vali Güvenç, Michael Cope ve eşi Prof. Dr. Julia Martin, çocukları Sophie ve Sky Copeaya Göbeklitepenin yanı sıra Şanlıurfanın kültürel ve turistik potansiyeli hakkında İngilizce bilgi verdi ve aileyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Güney Afrikalı Cope ailesi de Vali Güvençe kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
     Öte yandan Prof. Dr. Julia Martin, ziyaretinin ardından Vali Güvençe elektronik posta gönderip, duygu ve düşüncelerini anlattı. Martin mesajında, Sadece Türkiyeyi, Göbeklitepe için ziyaret etme fikrinizde haklıydınız. Genel insanlığı anlamamızda bu taşlar bize yardımcı olabilir. Bu ziyaretimin ardından yazacağım makaleyi de sizlere göndereceğim dedi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Vali Güvençten gönüllü rehberlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER