Öğrenciler kahvaltılarını sınıflarında yapıyor

Öğrenciler kahvaltılarını sınıflarında yapıyor -Edirnede Okulumda Besleniyorum projesi kapsamında bin 149 öğrenciye her sabah kahvaltı veriliyor


EDİRNE (A.A) - Edirnede Okulumda Besleniyorum projesi kapsamında bin 149 öğrenciye her sabah kahvaltı veriliyor.
     Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünce birkaç yıl önce başlatılan proje, geçen aydan itibaren Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülmeye başlandı.
     Proje kapsamında, Cumhuriyet, Fevzipaşa, Mustafa Necati, Mimar Sinan ve Meriç ilkokullarında eğitim gören bin 149 öğrenci, simit, poğaça, kek ve sütten oluşan kahvaltılarını sınıf arkadaşlarıyla yapıyor.
     Fevzipaşa İlkokulunu ziyaret eden Edirne Valisi Hasan Duruer, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, okul müdürü Arif Demirciden projeyle ilgili bilgi aldı.
     Duruer, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin vakfa aylık maliyetinin 20 bin lira olduğunu belirterek, Dezavantajlı vatandaşlarımızın sabah kahvaltı yapamadıklarını bildiğimiz için kasım ayından bu yana öğrencilere kahvaltı yardımı yapıyoruz. Toplam bin 149 öğrenciye kahvaltı yardımı yapılıyor. Sabahları poğaça, kek, simit öğrencilere dönüşümlü olarak veriliyor. Meyve suyu ve süt de veriyoruz. Uygulama, bir süre daha devam edecek diye konuştu.
    
     -Devamsızlığı müzikle yenecekler-
    
     Okul müdürü Demirci de en büyük sıkıntının öğrencilerin devamsızlığı olduğunu ifade ederek, sorunu müzikle yenebileceklerini düşündüklerini söyledi.
     Demirci, çoğunluğunu Roman ailelerin çocuklarının oluşturduğu öğrencilerinin müzik yetenekleri olduğunu, öğrencilerin devamsızlığını Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneğiyle müşterek oluşturacakları müzik korosuyla aşacaklarını dile getirdi.
     Vali Duruer de öğrencilerin yetenekli oldukları alanda gelişmelerini sağlamanın önemli olduğunu anlatarak, Dezavantajlı okulların hepsinde birer çocuk korosu oluşturalım. Projelerinizle ilgili ihtiyaçlarınızı listeleyin, biz de gerekeni yapalım şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Öğrenciler kahvaltılarını sınıflarında yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER