Vali Kalkandan, LYSde başarılı olan öğrencilere

Vali Kalkandan, LYSde başarılı olan öğrencilere ödül


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) il genelinde dereceye giren öğrencileri bilgisayar, başarı belgesi ve madalya ile ödüllendirdi.
     Vali kalkanın makamında gerçekleştirilen ödül töreninde, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi de hazır bulundu.
     Geçen yıla oranla LYSde Artvinin Türkiye genelindeki sıralamalarda bir basamak dahi olsa yükselmesinin, ileriye dönük olarak kendilerini az da olsa mutlu ettiğini belirten Vali Kalkan, LYS sınavlarında Fen-Matematik alanında önceki yıla göre bir basamak yükseldik. Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yaklaşık bir yıldır öğrencilerimizin başarısını artırmaya yönelik uyguladığımız projeleri ısrarla takip edersek ileriki yıllarda bunun faydasını göreceğimize inanıyorum. Ayrıca sınavlarda Türkiyede ve ilimizde dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirip, bunları kamuoyu ile paylaşmaya devam edersek ben inanıyorum ki arkadan gelecek öğrencilerimiz de başarılı olacaklardır. Bu başarının artarak devam edeceğine inancım tamdır. dedi.
     Öğrencilere tercih edecekleri üniversiteleri soran Vali Kalkan, Gördüm ki hiçbiriniz Artvin Çoruh Üniversitesini tercih etmiyorsunuz. Benim gönlüm Artvin Çoruh Üniversiteni tercih etmenizdi ama sizlerin bu başarısı bizler adına gurur vericidir. Ben sizlere yeni eğitim ve öğretim hayatınızda başarılar diliyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kalkandan, LYSde başarılı olan öğrencilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER